Шольц відповів Європарламенту на заклик запровадити санкції проти Шредера

Канцлер Німеччини Олаф Шольц відхилив вимогу Європарламенту запровадити санкції проти ексканцлера ФРН Герхарда Шредера за його відмову звільнитися з ради директорів Роснафти.

Рішення німецького парламенту цього тижня позбавити Шредера його офіса в Берліні, що оплачується платниками податків, було “послідовним і правильним, а тому буде реалізоване”, заявив Шольц, передає Politico. Водночас іншого покарання для колишнього політика не буде.

“Не думаю, що зараз щось ще необхідно. Але було б краще, якби Шредер пішов зі своїх посад”, – сказав Шольц.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін не диктуватиме Україні умови миру – Шольц

Шредер є членом ради директорів російської державної нафтової компанії. В лютому його висунули до ради директорів Газпрому.

Незабаром після початку війни в Україні співробітники офісу Шредера у Берліні звільнилися на знак протесту проти його відмови піти з посад. Хоча ексканцлер тепер може позбутися офіса, він, як і раніше, отримує щомісячну виплату у розмірі 8,3 тис.

Європарламент прийняв резолюцію, у якій закликав колишнього канцлера Німеччини піти з керівних посад у російських енергетичних компаніях. Резолюція також стосується колишньої міністерки закордонних справ Австрії Карін Кнайсль. Вона теж також входить до ради директорів Роснафти.

Колишній канцлер Німеччини Шредер кілька годин розмовляв з президентом Росії Володимиром Путіним у четвер ввечері. Розмова стосувалася припинення війни в Україні. Шредер також мав довгу розмову з одним із найближчих радників Путіна. Про результати розмови невідомо.