ЗМІ оприлюднили кадри з камери парамедика “Тайри”, зняті у Маріуполі у перші дні війни

Парамедик Юлія “Тайра” Паєвська зняла відео з Маріуполя у перші тижні війни Росії проти України, до того, як потрапила у російський полон.

Кадри з її натільної камери опублікувало Associated Press 19 травня.

“Український медик Паєвська, більш відома як “Тайра”, закріпила камеру, коли почалася війна, щоб показати світові жах, що розгортається в Маріуполі. Після того, як команда Associated Press безпечно дістала її кадри, російські війська взяли її в полон”, йдеться у дописі під відео.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “У Маріуполі темно щодня, навіть якщо є сонце”, – жителька Маріуполя показала жахіття в місті

Українська волонтерка рятувала поранених військових та цивільних у заблокованому окупантами Маріуполі. Відео вона передала журналістам за день до того, як потрапила у полон.

На ньому видно, як надають допомогу травмованим маріупольцям. Також на відео потрапив і поранений російський військовий.

“Тайра” з водієм “швидкої” Сергієм потрапили в полон російських загарбників 16 березня. Вона вісім років рятувала життя мирних мешканців, в тому числі дітей та поранених військових.

Волонтерка в день викрадення їхала разом з водієм “швидкої” Сергієм на виклик до дитини та потрапила в засідку російських окупантів.

Вкінці березня на російському НТВ з’явилося її звернення. Паєвська просила вивезти з Маріуполя цивільних.