Шмигаль закликав G7 фінансово підтримати Україну

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час переговорів з міністрами фінансів G7 закликав надати Україні фінансування на оперативні потреби бюджету.

Про це пише Telegram-канал Шмигаля. Під час зустрічі міністр наголосив на тому, що сьогодні росія воює не лише проти України, а проти усього цивілізованого світу. «Намагання ворога спричинити продовольчу, міграційну, енергетичну кризи позначиться на добробуті сотні країн. Про це свідчать і дані Міжнародного валютного фонду. Глобальне зростання сповільниться приблизно з 6,1% у 2021 році до 3,6% у 2022 і 2023 роках», – відзначив прем’єр.

Шмигаль зауважив, що перемога України буде спільною перемогою для усього світу. Він закликав міністрів надати нашій країні термінову фінансову підтримку для оперативних потреб бюджету.

«Для нас це так само важливо, як і зброя»- вказав прем’єр.

Раніше повідомлялося, що країни «Групи семи» (G7) мають намір схвалити пакет короткострокового фінансування України обсягом близько $15 мільярдів. Допомога покриє потреби країни на три місяці.

Нагадаємо, міністри закордонних справ країн G7 за підсумками саміту в Німеччині заявили, що продовжать надавати військову допомогу Україні та посилять економічний тиск на Росію.

Раніше у G7 повідомили про результативність санкцій проти Росії.

Наприкінці квітня міністри фінансів G7 надали і пообіцяли разом із міжнародним співтовариством додаткову підтримку Україні обсягом понад $24 мільярди на 2022 рік. Вони також додали, що за необхідності готові працювати над новими траншами.