Росія для залякування світу “газовою пасткою” використовує ветерана США

Російська пропаганда використовує ветерана американської розвідки Пола Пілара для нав’язування думки, що “приниження” Росії санкціями зажене світ у “газову пастку”.

Пілар у світовому інформаційному просторі закликає країни Заходу піти на поступки Росії та зупинити нову “холодну війну”, повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО у своєму Telegram.

16 травня видання The National Interest опублікувало матеріал авторства Пілара під назвою “Чим може завершитися холодна війна з Росією?” На його думку, “приниження” Росії санкціями зажене світ у газову пастку, адже саме Росія “формує” світовий енергетичний порядок денний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Австрія позбавить Газпром доступу до одного з найбільших газосховищ Європи

“Звичайно, цей матеріал активно тиражують російські медіа, додаючи вже від себе, мовляв, світ ще довго оговтуватиметься після запроваджених проти РФ санкцій”, додають у Центрі.

Також у повідомленні йдеться, що Пілар просуває кремлівські тези в західному інформаційному сегменті понад 5 років. Періодично ветеран розвідки повідомляє “про колосальну світову підтримку президента РФ Володимира Путіна” та прогнозує, що його усунення від влади “зашкодить всьому світу”.

У Центрі протидії дезінформації зокрема нагадали, що ворог використовує так званих іноземних експертів, щоб через них нав’язати необхідну Росії думку.

Усвідомивши, що світова громадськість більше не вірить брехливим повідомленням російських телеканалів, кремлівські пропагандисти вирішили залучити до своєї діяльності європейських журналістів і світові ЗМІ.

Департамент інформації та масових комунікацій міністерства оборони країни-окупанта терміново готує престур іноземних журналістів на тимчасово захоплені території України.