Поліг не один військовий командри РФ: показали вщент зруйнований міст до Чернігова

Шестовицький міст на шляху до Чернігова практично весь знищений.

Окупанти намагалися переправитися через річку Десна, але українські захисники не дали їм цього зробити, розповів заступник голови Офісу президента Кирило Тимошенко у Telegram.

“Цим вдалося зупинити наступ в бік Києва. Тут поліг не один військовий командир росіян. Тепер беремося за відновлення інфраструктури”, додав Тимошенко.

В Чернігівській області, яка через бойові дії на якийсь час опинилася відрізаною від Києва, ведуться роботи з облаштування тимчасових переправ. Вісім з них вже готові, ще дві в процесі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія перетворює Донеччину на руїни: нові фото воєнних злочинів

За його словами, проводиться ремонт автомобільних доріг це 680 км, які пошкодили російські снаряди та техніка.

“Роботи тривають, ми відбудовуємо свою рідну землю”, підсумував Тимошенко.

Транспортного сполучення між Сіверськодонецьком та Рубіжним більше немає. Вороги зруйнували міст, який першим на Луганщині відбудували українці після вигнання окупантів 2014 року.

За вісім років міст через річку Борова постраждав від окупантів вже вдруге. Вперше у липні 2014-го. У березні 2015-го міст відновили. З літа 2014 року, коли Рубіжне, Сіверськодонецьк та Лисичанськ були визволені, і до відкриття відбудованого об’єкта, всі охочі користувалися тимчасовою понтонною переправою, встановленою українськими військовими.