Велика Британія атакувала російську економіку – зачепило Аерофлот

Велика Британія посилює економічний тиск на Російську Федерацію через повномасштабну війну в Україні.

19 травня країна оголосила про нові економічні санкції проти російського авіаційного сектора, повідомляє британський уряд.

“Поки російський диктатор Володимир Путін продовжує варварський напад на Україну, ми продовжуватимемо атакувати російську економіку. Ми вже закрили наш повітряний простір для російських авіакомпаній. Сьогодні подбаємо про те, щоб вони не могли перевести в готівку свої посадкові місця в наших аеропортах. Кожна економічна санкція посилює наше чітке послання Путіну: ми не зупинимося, доки Україна не переможе”, – заявила міністерка закордонних справ Великої Британії Ліз Трас.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Австралія наклала санкції на Киву

У санкційний список потрапили державний Аерофлот, а також компанії “Уральські авіалінії” і “Росія”. Британія заморозила їхні активи.

“Тепер російські авіаперевізники не зможуть продавати свої невикористані посадкові місця в аеропортах країни. Це не дозволить Росії заробити близько 50 млн фунтів стерлінгів”, – ідеться в повідомленні.

Австралія ухвалила рішення про санкції щодо понад 70 російських політиків і більш як 30 “міністрів” так званих ЛНР і ДНР. До переліку потрапив також російський пропагандист Володимир Соловйов. Відповідно до нових санкцій, заборони на поїздки стосуватимуться 75 депутатів Держдуми Росії, 20 “міністрів” так званої ДНР та 12 – ЛНР.