У столиці викрили шахрайську схему оренди житла для переселенців

Столичні правоохоронці викрили чергову шахрайську схему оренди житла для переселенців на території Києва, Полтавської та Кіровоградської областей.

Група осіб, використовуючи торговельні інтернет-платформи, “продавала” товари, яких не існує. З початком збройної агресії Росії проти України вона почала “здавати в оренду” вигадане житло, повідомив Офіс генерального прокурора в четвер.

“Під час слідства викрили одного з учасників цієї схеми – мешканця Київської області. Підозрюваний розміщував в інтернеті оголошення про оренду вигаданого житла в західних областях країни. Отримавши авансовий платіж від громадян, які через воєнні дії були вимушені залишити свої домівки, він переставав виходити з ними на зв’язок, а гроші привласнював. Зараз установили вісім потерпілих від такої схеми”, – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Псевдоволонтери купували на пожертви автомобілі та телефони

Чоловіку вже повідомили про підозру за фактом заволодіння чужим майном шляхом обману, скоєному з використанням електронно-обчислювальної техніки. За місцем проживання підозрюваного провели обшук. Правоохоронці вилучили гроші, мобільні телефони, флешки й банківську картку.

Зараз обирають затриманому запобіжний захід. Встановлюють інших учасників шахрайської схеми.

Вінницькі поліцейські викрили зловмисників, які обіцяли евакуювати людей за гроші. Учасники злочинної схеми обіцяли перевезти людей із Маріуполя в безпечні області. Після отримання передоплати не виходили на зв’язок.