Битва за Донбас: ворог зазнає втрат. Відходить на раніше зайняті позиції

На Слов’янському напрямку ворог намагається покращити тактичне положення.

За підтримки артилерії вів бойові дії в районі населеного пункту Велика Комишуваха. Успіху не мав. Зазнав значних втрат і відійшов на раніше зайняті позиції, пише Генеральний штаб Збройних сил України в Facebook.

На Лиманському напрямку обстрілював цивільну інфраструктуру. Завдавав ракетних ударів та намагався закріпитись на раніше зайнятих позиціях.

Застосував оперативно-тактичну і армійську авіацію з метою руйнування цивільних об’єктів в районах населених пунктів Лоскутівка, Катеринівка, Новомихайлівка та Оріхове.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти захоплюють підприємства та фінансові установи в Донецькій області

На Сіверськодонецькому напрямку окупанти вели наступ та здійснювали штурмові дії в районі населеного пункту Устинівка. Успіху не мали.

На Бахмутському напрямку противник вів наступальні дії з метою покращення тактичного положення. Намагався вести штурмові дії в районі населеного пункту Золоте-4. Успіху не мав.

На Авдіївському напрямку ворог вів наступальні дії в районі населеного пункту Юр’ївка. Зазнав втрат та відступив. За результатами штурмових дій в районах населених пунктів Новокалинове та Первомайське успіху не мав.

На Курахівському напрямку ворог безуспішно вів наступ в районі населеного пункту Новомихайлівка.

На Донеччині за добу російські окупанти обстріляли 12 населених пунктів. Росіяни вбили й поранили мирних жителів. Серед поранених – діти. Упродовж минулої доби окупанти вдарили по таких населених пунктах: Маріуполь, Бахмут, Соледар, Авдіївка, Лиман, Торецьк, Костянтинівка, Сіверськ, Залізне, Бахмутське, Північне та Яблунівка. Найбільше постраждав Бахмут, де ворожий снаряд зруйнував завод та обрушив п’ятиповерхівку. Загинув чоловік, тяжкі травми отримав 9-річний хлопчик.