У Маріуполі вода розмиває могили, хвороби можуть забрати тисячі життів

У заблокованому Маріуполі на Донеччині вода розмиває могили у дворах житлових будинків. Інфекційні хвороби можуть забрати тисячі життів.

Про це сказав мер Маріуполя Вадим Бойченко, повідомляє Укрінформ.

“У Маріуполі окупаційна влада намагається під’єднати будинки до водопостачання, не розуміючи, що це цілісна система, яка має працювати з водовідведенням.

І ця вода пішла річкою по нашому місту. На жаль, вона наробила тільки лиха. Тому що в хаотичному порядку і наші мешканці, і терористична організація ДНР ховали вбитих наших людей, і вода розмивала ці могили”, – розповів мер.

“Вся ця брудна вода і каналізаційні стоки рухаються в бік річок та моря, і тому влітку буде велика проблема”, – додав Бойченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Геноцид українців: показали ще одне масове поховання у Маріуполі

У місті недостатньо їжі, немає питної води, енергопостачання, умов для лікування людей, ліків. До цього додається велика проблема – епідемічна та інфекційна.

“Ми вже стоїмо на порозі літа, яке потребує більше води. А до цього ще додається водовідведення, те, що не працює каналізація.

У Маріуполі залишаються більш як 100 тисяч населення. Вже і ООН зробила такі висновки, що тут можуть бути і спалахи холери, і дизентерії, й інших інфекційних захворювань. І це, на жаль, може забрати тисячі життів”, – заявив Бойченко.

Через зруйновану систему водопостачання в Маріуполі можливе поширення холери.

Вода з кранів у Маріуполі може становити загрозу для життя через кількість хлору, застерігав радник мера Петро Андрющенко.