До гауляйтера Балицького в окупований Мелітополь приїхав російський віцепрем’єр

До тимчасово захопленого росіянами Мелітополя в Запорізькій області приїхав віцепрем’єр країни-агресорки РФ Марат Хуснуллін.

Про це пише Liga.net.

Хуснуллін заявив, що Росія готова “продавати” Україні електроенергію, яку виробляє захоплена окупантами Запорізька атомна електростанція.

На брифінгу, який дав у Мелітополі Хуснуллін, поряд із ним стояв колаборант Євген Балицький – його окупанти призначили “головою військово-цивільної адміністрації Запорізької області”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колишній “регіонал”, антивакцинатор і акторка, яка торгувала пельменями: хто став зрадником на війні

“Якщо енергосистема України буде готова приймати та оплачувати, значить, працюватиме на Україну. Не прийматиме – значить, працюватиме на Росію”, – заявив Хуснуллін.

Окупант заявив, що на захоплених територіях України вони планують запустити “максимальний обіг рубля”, а жителі Запорізької області “цього місяця отримають пенсії та зарплати в рублях”.

Російські окупанти тимчасово захопили місто Енергодар, біля якого розташована Запорізька АЕС, 4 березня. Це найбільша атомна електростанція в Європі і третя – у світі.

У Мелітополі росіяни збирали дані про людей, які залишилися в місті та імовірно готуються до “референдуму”, повідомляв мер Іван Федоров.