У Міноборони назвали цілі російських загарбників

У Міністерстві оборони України назвали цілі російських окупантів, які вторглися на територію України.

Основна мета загарбників – встановити повний контроль над Донбасом, Херсонською областю та забезпечити собі стійкий коридор до Криму. Про це на брифінгу 18 травня заявив речник Міноборони Олександр Мотузяник, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін особисто керує наступом на Донбасі – The Guardian

Насамперед росіяни намагаються оточити й розгромити угруповання Об’єднаних сил у районах Лисичанська й Сіверськодонецька Луганської області.

“Основною метою ворога залишається спроба оточення й розгрому угруповання Об’єднаних сил, встановлення повного контролю над територією Донецької, Луганської і Херсонської областей, а також забезпечення стійкості сухопутного коридору з окупованою АР Крим”, – сказав Мотузяник.

За багатьма ознаками Росія веде підготовку до довготривалої війни. Вона переходить у затяжну фазу. Міністр оборони Олексій Резніков сказав про це на виступі в Раді закордонних справ ЄС на рівні міністрів оборони за участю генерального секретаря НАТО. Він наголосив, що в Херсонській і Запорізькій областях російські окупанти будують фортифікації, щоб за необхідності перейти до оборони.