Евакуація з Азовсталі: дружини й матері воїнів зустрілися із радником Ердогана

Дружини й матері захисників Маріуполя зустрілися із радником президента Туреччини Реджепа Ердогана Ялчином Топчу й турецькими політиками.

Про це в середу повідомила дружина одного з бійців “Азова” Наталія Зарицька.

“Говорили про необхідність екстракції бійців, що залишилися на території Азовсталі, гарантії безпеки для військовополонених і збереження найвищих цінностей: гуманізму, любові й поваги до життя”, – розповіла.

Також дружини воїнів зустрілися з першим заступником владної партії Туреччини Нуманом Куртулмушем, головою Українсько-турецької міжпарламентської групи дружби, депутатом Великого національного зібрання Туреччини Тугрулу Тюркешем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти хочуть знести Азовсталь

“Вдячні лідерам Туреччини й турецькому народові за неоціненну допомогу, сприяння та підтримку.

Сьогодні знаковий день – День пам’яті геноциду кримськотатарського народу. Вдячні вельмишановному лідеру кримських татар – Мустафі Джемілєву за величезний внесок у запобіганні найбільшій катастрофі ХХІ століття – подальшим вбивствам людей на Азовсталі.

Увага світу до Азовсталі – запорука збереження життя наших воїнів”, – написала Наталія Зарицька.

16 травня міноборони РФ повідомило про “домовленості” щодо вивезення поранених українських військових з Азовсталі в Маріуполі на тимчасово окуповану територію. Воїнів вивезли на 10 автобусах.

До лікарні в Новоазовську російські окупанти відвезли 53 важкопоранених військових. Ще 211 осіб доправили в Оленівку.

Триває робота з повернення захисників Маріуполя додому, заявив президент Володимир Зеленський.

Матері й дружини українських захисників прибули в Туреччину, де звернулися до Ердогана з проханням допомогти в проведенні процедури екстракції.