“Знищив понад 20 танків і кількасот рашистів” – із льотчиком Сергієм Пархоменком попрощалися злетом авіації

У Вінниці попрощалися із загиблим льотчиком 25-річним Сергієм Пархоменком – капітаном, командиром авіаційної ланки бригади тактичної авіації імені генерал-лейтенанта Василя Нікіфорова.

Про це повідомляє АрміяInform.

Льотчик героїчно загинув 14 травня під час виконання бойового завдання в Запорізькій області неподалік міста Гуляйполе.

Із побратимами він розробляв нові підходи в тактиці застосування авіації у сучасних умовах війни, був душею авіаційного підрозділу, командиром-лідером, який вів у бій свій підрозділ.

Під час прощання пара літаків-винищувачів Су-27 кількома проходами віддали останню шану загиблому воїну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ знищили командний пункт бригади ЧФ РФ: є ліквідовані та важкопоранені

“Російські окупанти вже 84-й день ведуть підлу загарбницьку війну на нашій рідній землі. Українські захисники й захисниці довели, що Росія неспроможна вести успішні наступальні бойові дії як на суші, так і в повітрі.

Сьогодні над цим містом літають військові літаки – це українські льотчики віддають останню шану Сергію. І кожну годину, кожну хвилину вони продовжують виконувати бойові завдання”, – сказав командувач Повітряних сил Збройних сил Україн, генерал-лейтенант Микола Олещук.

Капітан Сергій Пархоменко народився в Харкові, у родині військових авіаторів.

Закінчив Київський військовий ліцей ім. Івана Богуна. Потім успішно закінчив льотний факультет Харківського національного університету Повітряних сил ім. Івана Кожедуба.

Маючи за приклад свого батька та діда, Сергій виявив бажання проходити службу в бригаді тактичної авіації ім. генерал-лейтенанта Василя Нікіфорова, літати на літаках Су-25.

Попри молодий вік, на момент вторгнення РФ в Україну вже займав посаду командира авіаційної ланки.

В боях із російським агресором Сергій Пархоменко проявив себе звитяжним воїном, достойним сином українського народу і гідним нащадком родини військових льотчиків.

Виконав 38 бойових вильотів у складних умовах протидії ворожих засобів ППО і винищувальної авіації. Знищив понад 20 ворожих танків, більш як 50 бойових броньованих машин, 55 транспортних засобів, 20 цистерн із пальним та кількасот солдатів і офіцерів рашистів.

Неодноразово вміло виводив авіаційну техніку з-під ракетних ударів ворога.

За мужність і патріотизм, проявлені під час захисту України від російської агресії, Сергій Пархоменко нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

9 травня в Михайлівському золотоверхому соборі у Києві попрощалися із журналістом, військовослужбовцем Збройних сил України Олександром Маховим, який загинув, боронячи Україну від російської агресії.

У Глухові попрощалися з прикордонником Олександром Поповченком, який загинув у бою з диверсійно-розвідувальною групою ворога.