Допомагав захопити ЧАЕС: дезертира-чиновника підозрюють в колабораціонізмі

На Закарпатті затримали заступника генерального директора Чорнобильської атомної електростанції, який самовільно залишив місце служби в умовах воєнного стану та переховувався.

Йому вже повідомили про підозру в дезертирстві, а зараз перевіряють, чи співпрацював він з окупантами, йдеться на сайті Державного бюро розслідувань.

“Військовослужбовець втік зі станції і не забезпечив фізичний захист об’єкта, що прямо входило в його функціональні обов’язки”, – йдеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Харківщині поліцейські-зрадники здали зброю окупантам

Слідчі також перевіряють можливу причетність посадовця до проведення підривної діяльності проти України. Зокрема, вони мають встановити, чи сприяв він військовим Росії у захопленні ЧАЕС наприкінці лютого.

Окрім дезертирства, посадовець може отримати підозру в державній зраді. Під час обшуків в адміністрації Чорнобильської АЕС і в затриманого вдома правоохоронці вилучили документи та цифрові носії інформації.

У Кропивницькому депутат з “Опозиційної платформи – За життя” вчинив бійку з правоохоронцями, які намагалися перевірити його на предмет можливої співпраці з Російською Федерацією.

Працівники ДБР виявили в депутата незареєстровану зброю з боєприпасами й наркотичні речовини, зафіксували ознаки наркотичного сп’яніння.