У Росії хочуть допитувати захисників Азовсталі

Слідчий комітет Російської Федерації допитає українських військових, які перебували на Азовсталі в Маріуполі.

Допити відбуватимуться “в рамках розслідування кримінальних справ про злочини українського режиму проти мирного населення Донбасу”, повідомляє слідком Росії в Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Міноборони відреагували на плани Держдуми РФ заблокувати обмін військових “Азова”

В СК заявили, що слідчі встановлять особи “націоналістів”, перевірять їх на причетність до скоєних проти цивільного населення злочинів, а отримані під час допитів відомості зіставлять з іншими даними, що є в матеріалах російських кримінальних справ.

Верховний суд Російської Федерації розгляне справу про визнання українського добровольчого полку “Азов” терористичною організацією.

16 травня міноборони РФ повідомило про “досягнення домовленостей” щодо вивезення поранених українських військових з Азовсталі в Маріуполі на тимчасово окуповану територію.

Українських воїнів вивезли на 10 автобусах. До лікарні в Новоазовську російські окупанти відвезли 53 важкопоранених військових. Ще 211 осіб доправили в Оленівку.

Щонайменше сім автобусів з українськими захисниками Маріуполя сьогодні виїхали з Азовсталі. Їх супроводжує російський конвой. За словами свідків, не всі військові були поранені.

Російські окупанти готують для полонених захисників Маріуполя, які виходять із території Азовсталі, колонію в Макіївці. Місто розташоване на окупованій території.

Держдума Російської Федерації має намір заборонити обмін військових із полку “Азов”.