У Держдумі РФ планують заборонити обмін військових полку “Азов”

Держдума Російської Федерації має намір заборонити обмін воєнних злочинців із полку “Азов”.

У відповідь на таку пропозицію політика Анатолія Вассермана голова Держдуми В’ячеслав Володін доручив підготувати думському комітету з оборони відповідне протокольне доручення. Про це повідомляє Telegram-канал Держдуми.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали, як евакуйовували поранених оборонців Азовсталі

“Нацистські злочинці не повинні підлягати обміну. Це воєнні злочинці, і ми повинні робити все для того, щоб вони постали перед судом”, – сказав Володін.

Згодом у своєму Telegram-каналі Володін написав, що сьогодні комітетам Державної Думи на пленарному засіданні доручили опрацювати питання щодо заборони обміну нацистських злочинців.

“Наша країна гуманно поводиться з тими, хто здався чи потрапив у полон. Але щодо нацистів, наша позиція тут має бути незмінною: це воєнні злочинці, і ми маємо зробити все, щоб вони постали перед судом”, – написав він.

16 травня з Азовсталі до лікарні в Новоазовську на тимчасово окупованій території ДНР евакуйовано 53 важкопоранених військових.

Ще 211 осіб через гуманітарний коридор були доставлені в Оленівку. Їх обміняють на полонених російських солдатів.

У Маріуполі був окремий загін спеціального призначення “Азов”, 12-та бригада Національної гвардії України, 36-та окрема бригада морської піхоти, прикордонники, поліцейські, добровольці, тероборона Маріуполя.