У кращих сталінських традиціях: Путін показово карає командирів військ РФ

Кремль показово карає командирів військ Російської Федерації за поразки російської армії в Україні.

За час російсько-української війни жодних стратегічних завдань, які були пафосно оголошені президентом РФ Володимиром Путіним у промові 23 лютого, росіянам виконати не вдалося, повідомила у вівторок пресслужба Головного управління розвідки Міністерства оборони.

“Непереможна та легендарна” армія виявилася ордою вбивць, мародерів, ґвалтівників та боягузів під керівництвом нездар та злодіїв. Некомпетентність російської військової верхівки перевершила всі очікування світової спільноти. Щоб зменшити для себе наслідки майбутньої політичної та кримінальної відповідальності, кремлівська влада намагається звинуватити у всіх невдачах та поразках командирів частин та з’єднань окупантів. Пошук винних керівництво РФ розпочало в кращих сталінських традиціях”, – ідеться в повідомленні.

За втрату гордості Чорноморського флоту Росії, ракетного крейсера “Москва” був відсторонений від посади та заарештований командувач ЧФ віцеадмірал Ігор Осипов. Слідчі дії також було розпочато щодо його першого заступника віцеадмірала Сергія Пінчука.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До середини березня здалися в полон майже 100 російських танкістів – ГУР

“За безпрецедентні втрати особового складу, озброєння та військової техніки усунуто з посади Владислава Єршова, який керував 6-ю армією збройних сил Росії. Відсторонили й командира 1-ї танкової армії Західного військового округу генерал-лейтенанта Сергія Киселя, який “всупереч наказу вищого керівництва” відправляв на виконання каральних операцій на територію України строковиків”, – звітує ГУР.

У зв’язку з незадовільним виконанням поставлених завдань усунуто з посади командувача 22-го південного військового округу в Криму генерал-майора Аркадія Марзоєва. Усунули з посади й командира 103-ї окремої бригади матеріально-технічного забезпечення полковника Михайла Пономарьова.

“Усі ці показові покарання лише сприяють поширенню серед окупантів недовіри до своїх командирів. Воєначальники країни-агресора й надалі продовжують вражати світ своєю некомпетентністю та прагненням до самознищення”, – додають у розвідці.

Путін у спілкуванні зі світовими лідерами заявляє, що час для зустрічі з українським президентом Володимиром Зеленським нібито ще не настав. Кремль все ще сподівається, що зуміє здобути якусь “перемогу” на фронті, щоб тим самим посилити позицію на переговорах із Зеленським про припинення війни.