Маріуполь перебуває на межі епідемічної та екологічної катастроф – мер

Заблокований російськими загарбниками Маріуполь перебуває на межі епідеміологічної та екологічної катастроф.

У місті також продовжується гуманітарна проблема. Про це в ефірі телемарафону UAразом розповів міський голова Вадим Бойченко.

“Ми стоїмо сьогодні на порозі епідемічної проблеми, що може виникнути влітку. Тому що в місті немає каналізації, яка працює, а багато людей залишається там”, – зазначив він.

За його словами, на це впливає і те, що за понад два місяці вторгнення російські терористи вбили більш як 20 тис. мирних мешканців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З Азовсталі евакуювали майже 300 військових – Міноборони

“Ховали людей вони по-різному. У різних місцях, накопичували тіла загиблих у братських могилах, приховували ці воєнні злочини, тому це має ознаку майбутньої екологічної катастрофи. Тобто сьогодні нам всім треба розуміти, що може відбутися”, – наголосив Бойченко.

Він підкреслив, що у Маріуполі, де залишаються понад 100 тис. людей, можуть спалахнути інфекційні захворювання. Саме тому необхідно створити стійкі коридори, щоб звідти могли евакуюватися люди.

“В’їхати можна, а виїхати дуже складно. Потім треба проходити ці тортури, фільтраційні центри, отримувати ці довідки. Не всі, хто потрапляє до Маріуполя, можуть звідти виїхати”, – підсумував мер міста.

У Маріуполі на Донеччині російські загарбники видали кожному мешканцю один “гуманітарний набір” за квітень. Розрахунок калорійності такого набору – на три дні. Радник мера Петро Андрющенко також показав фото черги людей за гуманітарною допомогою в Кальміуському районі міста.