Війна в Україні: як звірства російських окупантів вплинули на американських сенаторів

У Сенаті США працюють на законопроектом, який дозволить судам розглядати справи про військові злочини, навіть якщо жодна зі сторін немає американського громадянства.

Як пише The New York Times із посиланням на копію законопроекту, сенатори від Демократичної та Республіканської партій уклали угоду про розширення закону щодо військових злочинів 1996 року. Саме це й має дати можливість розглядати справи про військові злочини, до яких не є причетними громадяни США.

Ідея законопроекту полягає в тому, аби того, хто вчинив військові злочини за кордоном, а пізніше прибув до Сполучених Штатів, можна було би притягнути до відповідальності.

Видання пов’язує появу цього законопроекту зі звірствами російських загарбників в Україні і виявленням масових поховань у регіонах, що знаходилися під окупацією.

Ще американський Сенат схвалив надання допомоги нашій країні на 40 млрд доларів. Очікують, що вже завтра цей документ буде ухвалено остаточно, і він попрямує на підпис президенту Байдену.

Також ми повідомляли, що США готують пакет реагування на загрози продовольчої безпеки у світі (йдеться про виділення 11 млрд доларів протягом 3 років).