Кулеба розповів про намір підготовки сьомого пакету санкцій проти Росії

Низка країн Європейського Союзу оголосили про готовність одразу після прийняття шостого пакету санкцій проти Росії почати працювати над сьомим

Він має бути спрямованим проти експорту Росії, повідомив “Укрінформ” з посиланням на заяву міністра закордонних справ України Дмитра Кулеби.

“Я ціную всі країни-члени, які оголосили про готовність почати працювати над сьомим пакетом санкцій у той момент, коли шостий пакет буде прийнято. Це надихає”, – сказав глава МЗС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Проти російської економіки впроваджуватимуть нові пакети санкцій

За його словами, на зустрічі озвучив низку пропозицій, які можуть бути включені до сьомого пакету санкцій. Одну з цих він назвав “убити експорт Росії”.

Кулеба додав, що доки Росія експортуватиме нафту і газ, а також деякі продукти, наприклад залізо чи інші матеріали, вона матиме гроші для продовження війни.

“Аби зупинити російську військову машину, нам потрібно позбавити Путіна грошей. Це єдине, що його турбує влада і гроші. Ми заберемо в нього гроші – і в нього залишиться лише влада з порожніми кишенями”, – сказав глава української дипломатії.

16 травня Кулеба відвідав з робочим візитом до бельгійського Брюсселя. Зазначив, що обговорюватиме з європейськими партнерами запровадження нафтового ембарго проти країни-окупантки РФ.

Цього дня у Євросоюзі не змогли узгодити шостий пакет санкцій проти Росії. Він включає нафтове ембарго.