У Києві підготували план на випадок повторного наступу Росії на столицю

ВІйськове керівництво Києва підготувало план на випадок повторного наступу Росії на столицю.

Але зараз безпосередньої загрози немає, розповів у етері телемарафону начальник штабу Київської військової адміністрації генерал-лейтенант Сергій Корнійчук, передає Gazeta.ua.

За його словами, столиця України завжди була однією з головних стратегічних цілей ворога, тому військове керівництво готується до найгіршого сценарію повторного наступу на місто.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Автофіксація порушень правил на дорогах повертається

У цьому плані передбачені форми та способи дій військ, підготовка інфраструктури, сказав Корнійчук.

“Зокрема це фортифікаційне обладнання рубежів, позицій, починаючи з далеких підступів до кварталів у центрі міста. Повної інформації про деталі цього плану я не можу оголосити. Але хотів би запевнити мешканців Києва, щоби вони вірили у ЗСУ та військову адміністрацію. Нами вживаються всі необхідні заходи, аби гідно повторно зустріти ворога”, додав він.

Він розповів, що військове керівництво проаналізувало помилки першої оборони Києва, зробивши відповідні висновки. Також опрацьовують питання будівельних норм. Зокрема, щодо необхідності зміцнення будинків, наявності укриттів із душовими, туалетами, автономною подачею води, обігріву, резервним електропостачанням.

У Києві з понеділка, 16 травня, відновлять електронну оплату за проїзд у комунальному громадському транспорті. Зокрема, це стосується метро та наземного транспорту.