В Португалії арештували будинок Абрамовича вартістю у кілька мільйонів євро

В Португалії в регіоні Алгарве арештували будинок російського олігарха Романа Абрамовича вартістю 10 млн євро. За два тижні до повномасштабного вторгнення РФ в Україну компанія Millhouse Views LLC, що належить інвестиційному холдингу Абрамовича, намагалася продати цю нерухомість.

Португальська державна банківська корпорація Caixa Geral de Depósitos повідомила про це поліції, повідомляє газета Público.

На вимогу португальського МЗС реєстрація власності була заморожена з 25 березня.

Після початку війни в Україні Роман Абрамович підпав під санкції Євросоюзу і Великобританії. Його активи, включаючи лондонський футбольний клуб «Челсі», були заморожені.

Тоді Роман Абрамович підписав договір про продаж клубу консорціуму, в який входять американські бізнесмени Тодд Боелі і Марк Уолтер, швейцарський мільярдер Хансйорг Вісс та інвестиційна компанія Clearlake Capital.

У квітні суд британського острова Джерсі заморозив активи, пов’язані з Абрамовичем, на загальну суму $7,3 млрд. Це більше половини статків російського олігарха, які оцінюються в $13,9 млрд.

Крім того, французька влада конфіскувала особняк Абрамовича на Рів’єрі вартістю $120 млн. Це одна з 12 французьких резиденцій, конфіскованих у Абрамовича. Водночас російському мільярдеру вдалося вивести за межі ЄС дві розкішні яхти, які перебували під загрозою арешту.

Під тиском санкційної політики Заходу, активи відомого мільярдера Романа Абрамовича, який є близьким в оточенні кривавого диктатора владіміра путіна, було заблоковано. Цього разу обсяги втрат становлять 7 мільярдів доларів.

Основним завданням російського олігарха Романа Абрамовича на переговорах з Україною є згладжування кутів та забезпечувати, аби діалог таки відбувся, повідомив радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.

Американський Консорціум Boehly підписав з Романом Абрамовичем угоду про покупку футбольного клубу «Челсі». За повідомленнями британських ЗМІ, сума угоди становить 4 млрд доларів.