Окупанти обіцяють маріупольцям компенсацію за втрату близьких

У Маріуполі Донецької області дозволили самостійно проводити ексгумацію та перепоховання з дворів.

Крім того, окупанти анонсували виплати компенсацій від РФ за втрату близьких. Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко в Telegram.

Для отримання довідки маріупольці повинні пред’явити тіло загиблого на судмедекспертизу/впізнання, а вже після неї дозволяють ховати людей. Експертизу проводять в Ритуальному домі за адресою Нікольське (Володарське) шосе, 3.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рідні захисників Маріуполя просять Китай допомогти врятувати бійців з Азовсталі

“Люди масово звозять трупи. Туди ж частково потрапляють трупи з під завалів. Трупи буквально складують на вулиці. Місцеві повідомляють, що сморід чутно задовго до візуального наближення. Трупам, яких опізнали присвоюють номери (саме ці номери можна побачити на табличках у братських могилах). Невпізнаних фотографують і теж присвоюють номери”, – розповів Андрющенко.

Ті маріупольці, які бажають пришвидшити процес, везуть тіла загиблих в Мангуш на подібну процедуру. За хабар, від 10 до 25 тис. грн. колаборанти в Мангуші швидко дають довідку і потім відбувається поховання в братській могилі в Мангуші.

За словами радника, надходить інформація про “розконсервацію” історичного кладовища “Некрополь” в Центральному районі Маріуполя.

Крім того, є інформація про масове постачання хлору в Маріуполь для використання в братьских могилах, можливо для санітарних потреб або простого швидкого знищення наслідків військових злочинів.

“У підсумку, окупанти буквально продовжують перетворювати місто на кладовище. Лють. Просто лють”, – написав Андрющенко.

Маріуполь у блокаді з 1 березня. Українські воїни перебувають на Азовсталі.

За дорученням президента України Володимира Зеленського проводяться переговори щодо евакуації воїнів. У першу чергу планують вивезти важкопоранених.

Рідні захисників Маріуполя просять Китай допомогти врятувати бійців із Азовсталі.