Захисники Маріуполя вже знищили 6 тис. окупантів та до 80 танків

Захисники Маріуполя, які майже від початку повномасштабної війни Росії проти України опинилися в оточенні, знищили близько 6 тис. російських окупантів.

На Маріуполь росіяни кинули близько 14 тис. військових, повідомив заступник командира полку “Азов” Святослав Паламар в ефірі Київського безпекового форуму.

“Нашим гарнізонам вдалося знищити близько 6 тис. одиниць ворожої сили. У тому числі одного генерала. Це близько 78 танків, понад 100 одиниць бронетехніки. Це за підтвердженими (даними – ред.)”, – сказав Паламар.

Крім живої сили, окупанти задіяли у боях за Маріуполь літаки, велику кількість техніки, артилерії, засобів РСЗО та ракет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сотні вбитих бійців, тіла розкладаються – ситуація на Азовсталі катастрофічна

“Це 150-та дивізія, це 68-й танковий полк. Це 83-я бригада ВДВ. Це 346-а бригада ГРУ, спецназ. Це 22-а бригада спецназ ГРУ. Це 9-й полк морської піхоти “ДНР”. Це 810-а бригада чорноморського флоту. Це 155-а Тихоокеанська бригада. І також це стратегічна авіація та тактична авіація. Це найманці “Вагнера” і також інші бойовики з інших територій Російської Федерації та Кавказу”, – сказав він.

Заступник командира зазначив, що захинсикам не вистачає засобів протиповітряної оборони, протикорабельних засобів. Він нагадав, що наразі на Азовсталі важка ситуація. Там перебуває близько 600 поранених бійців.

Маріуполь у блокаді з 1 березня. Українські воїни перебувають на Азовсталі.

За дорученням президента України Володимира Зеленського проводяться переговори щодо евакуації воїнів. У першу чергу планують вивезти важкопоранених.

Ситуація на заблокованій Азовсталі критична. У воїнів майже закінчилася їжа, а пити вони змушені технічну воду. Поранені помирають від гангрени.

Росіяни по них випускають десятки ракет, здійснюють десятки авіанальотів і ведуть постійні мінометні обстріли. Під прикриттям обстрілів вони намагаються прорватися всередину заводу.