“Результат може не задовольнити всіх” – Верещук про евакуацію з Азовсталі

Міністерка з питань реінтеграції окупованих території Ірина Верещук заявила, що переговори щодо евакуації українських захисників з Азовсталі тривають.

Але результат може задовольнити не всіх, написала вона в Telegram.

“Є наказ президента – зробити все можливе й неможливе, щоб витягнути наших звідти. Команда працює. Переговори з ворогом надскладні. Результат може не задовольнити всіх. Але наше завдання витягнути усіх. Живими”, – зазначила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Евакуація з Азовсталі: переговори йдуть лише про важкопоранених бійців

Також вона зазначила, що війна – це кров і сльози, і чудес на війні не буває.

“Є суворі реалії. Тому працює тільки тверезий і прагматичний підхід. Нам не варто перебільшувати вплив світових лідерів. Бо, якби цей вплив був належним, не було б війни”, – додала Верещук.

Маріуполь у блокаді з 1 березня. Українські воїни перебувають на Азовсталі.

Ситуація на заблокованій Азовсталі в Маріуполі – критична. У воїнів майже закінчилася їжа, а пити вони змушені технічну воду. На очах “азовців” щодня від гангрени помирають побратими. Там є загроза епідемії інфекційних хвороб.

Командир 36-ї бригади морської піхоти Сергій Волинський (“Волина”) звертався до президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана щодо застосування процедури “екстракшн” – вивезти українських воїнів на територію Туреччини.