ЗСУ вже насипають росіянам з американських гаубиць

На фронті вже використовуються американські 155-міліметрові гаубиці.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр на брифінгу 11 травня, повідомляє Gazeta.ua.

“Ми працюємо над пришвидшенням темпів отримання допомоги, оскільки це життя наших воїнів. Велику кількість озброєння вже отримали. Але зараз ми увійшли у період ритмічного постачання озброєння Україні”, – сказала.

Зараз розглядається пакет допомоги, що надійде в рамках ленд-лізу. Також Україна отримує підтримку від Європейського Союзу та інших держав.

“Ми входимо у нову фазу війни. Росія заганяє себе в такий стан, коли вона не зможе перемогти у війні оснащень. Однак, допоки ця перемога настане, на нас чекає декілька важких тижнів, а можливо, навіть місяців”, – заявила заступниця міністра.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Львівські десантники знищили ворожий вертоліт за $36 млн

Ганна Маляр згадала про волонтерів, які дуже швидко реагують на всі потреби.

“Міністерство оборони усвідомлює, що ми маємо забезпечити майже мільйон військовослужбовців – це регулярна армія та ТРО.

Для цього Міноборони активно змінює сектор безпеки й оборони зсередини. Ми робимо стратегічну ставку на розвиток власного виробництва. Виробники вже завантажені військовими замовленнями до кінця року. Крім цього, оборонне відомство закуповує захисне спорядження з-за кордону”, – сказала урядовець.

З 1 по 10 травня на потреби ЗСУ надійшло понад 34 тис. бронежилетів, понад 46 тис. комплектів форменого одягу і понад 30 тис. шоломів.

США відправили в Україну гаубиці M777 весною.

Гаубиця може стріляти високоточними снарядами з максимальною дальністю до 40 км. З використанням таких снарядів одна батарея може накривати вогнем територію площею до 1250 кв. км.

M777 має цифрову систему управління вогнем.

9 травня президент США Джозеф Байден підписав закон про ленд-ліз для України. Він прискорить передачу військового обладнання та інших критичних поставок.