Війська Білорусі йдуть у нашу сторону: експерт попередив про напружений період

Військовий експерт Олег Жданов попередив про напружені тижні через ймовірність нападу Республіки Білорусь. Він оцінив ймовірність нападу білоруських військ, які зараз стягують до кордону з Україною, на Волинь і Львівщину.

Про це він заявив в ефірі національного телемарафону, передає Gazeta.ua.

“Я повернувся б до оцінки ймовірності цього (нападу. – Gazeta.ua) 50 на 50. Тому що війська все ж таки висуваються до нашого кордону, особливо сили спеціальних операцій, і займають там оперативні райони. Заяви Лукашенка в одну сторону, а війська ідуть у наш бік. Тому не слід нехтувати цим фактором і треба бути готовим до зустрічі білоруської армії”, – сказав Жданов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війська Білорусі на кордоні: цей напрямок залишається загрозливим – прикордонники

Він вважає, що напруження можливої атаки буде найближчими тижнями чи навіть тижня.

“Коли російські війська почнуть видихатися на Ізюмському напрямку, тоді Путіну потрібно буде чимось заповнювати оперативну паузу, доки він збиратиме чергові резерви для вводу в Україну. Це буде найбільш напружений і небезпечний період”, – пояснив військовий експерт.

За його словами, загроза в напрямку невизнаного Придністров’я залежатиме від ситуації на острові Зміїний. Оскільки він став опорним пунктом для здійснення спроб просування військ РФ.

“Якщо ми вогневим контролем утримуватимемо острів, щоб там не розмістилися російські засоби протиповітряної оборони, тоді в нас буде контрольована ситуація і в Бессарабії, і в Одеській області”, – сказав він.

Радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко прокоментував, чи може самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко віддати наказ своїй армії розпочати наземний наступ на територію України. За його словами, такий розвиток подій малоймовірний.