“Ніяких референдумів не буде” – гаутляйтер Херсона просить Путіна включити область до складу Росії

Призначена окупантами влада Херсонської військово-цивільної адміністрації заявила, що проситиме президента Росії Володимира Путіна включити Херсонську область до складу РФ.

Структура влади на Херсонщині нібито вибудовуватиметься за аналогією з російськими регіонами, повідомляє “РИА Новости” з посиланням на гауляйтера Кирила Стремоусова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З тимчасово захопленого Херсона виїхало 45% жителів – голова ОВА

“Місто Херсон – це Росія, жодних ХНР (Херсонської народної республіки. – Gazeta.ua) на території Херсонської області створюватися не буде, референдумів не буде. Це буде один-єдиний указ на підставі звернення керівництва Херсонської області до президента Російської Федерації, та буде прохання включити область до складу повноцінного регіону РФ”, – заявив.

Стремоусов додав, що банк для запровадження рубля на Херсонщині запрацює до кінця травня, і в перспективі він буде інтегрований із російським Центробанком.

У тимчасово захопленому Херсоні російські окупанти планують розміщувати своїх військових у покинутих квартирах. Від голів ОСББ мікрорайонів Таврійський і Житлоселище росіяни вимагають списки покинутих квартир. Жителів Херсонщини переконують, що просування з боку Збройних сил України в напрямку міста не буде. А отже, потрібно прийняти реальність і працювати під керівництвом “нової влади”.