У МВС оцінили можливість нападу на Україну з боку Білорусі

Радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко прокоментував, чи може самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко віддати наказ своїй армії розпочати наземний наступ на територію України.

За його словами, такий розвиток подій є малоймовірним. Про це він заявив в ефірі телемарафону UAразом.

“Говорити про те, що Лукашенко найближчим часом дасть вказівку своїй армії почати наземну операцію на території України… все ж таки, поки що це малоймовірно”, – сказав він.

Також він нагадав, що на білоруському напрямку сили білоруської армії проводять навчання. Крім того, уточнив, що 10 травня з’являлася інформація про те, що на кордони з Україною їдуть “Смерчі” та інші артилерійські установки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війська Білорусі на кордоні: цей напрямок залишається загрозливим – прикордонники

За словами радника глави МВС, у Білорусі є лише один полігон, на якому можна проводити подібні стрільби і навчання. Він знаходиться відносно недалеко від українського кордону.

“І, на жаль, через це Україна має концентрувати і залишати достатньо великі свої сили на кордоні з Білоруссю”, – зазначив Денисенко.

У Чернігівській області блія кордону з Республікою Білорусь запровадили додаткові тимчасові обмеження. Низка заборон діє до 20 км від кордону в межах Корюківського, Чернігівського, Новгород-Сіверського контрольованих прикордонних районів області.