Стало відомо, чи потрапив гурт Kalush Orchestra до суперфіналу Євробачення-2022

Оголосили результати першого півфіналу міжнародного пісенного конкурсу Євробачення-2022. Український реп-гурт Kalush Orchestra, який представляє Україну, потрапив до суперфіналу. Музиканти витупали під номером 6. Гурт виконав реп-фольк пісню Stefania, присвячену мамі вокаліста Олега Псюка.

Про це повідомляє Gazeta.ua.

Номер Kalush Orchestra, який вони представили у першому півфіналі конкурсу, відрізнявся від попереднього задуму – музикантам довелось зменшити присутність на сцені синьо-жовтої символіки, оскільки організатори конкурсу вимагають, щоби виступи не мали політичного меседжу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Kalush Orchestra виступив на сцені “Євробачення-2022”

Відтак Kalush представить Україну в фіналі конкурсу, який відбудеться в суботу, 14 травня.

Також до фіналу потрапили Швейцарія, Вірменія, Ісландія, Литва, Португалія, Норвегія, Греція, Молдова, Нідерланди.

Олексій Жембровський, режисер-постановник компанії Friends Production, пояснив, як обирали образи й декорації для виступу Kalush Orchestra. За його словами, візуал постановки сфокусований на енергії музикантів Kalush Orchestra та “сильному духові українців”, тож має донести основні меседжі і нагадати про боротьбу України – навіть без використання національної символіки. “Усі костюми розроблені спеціально для шоу. Незмінною залишилася рожева панама Олега знаковий елемент гурту. Ми доповнили образи, залишивши незмінною самобутність гурту. Особливу увагу приділили українському корінню”, – сказав він.