Російські хакери атакували сайти українських телеком-операторів

Російські хакери здійснили масштабну DDoS-атаку на сайти українських телеком-операторів, однак вона фактично не вплинула ані на роботу компаній, ані на надання ними послуг.

Про це заявили у Державній службі спеціального зв’язку України. «У День перемоги над фашизмом ворожі хакери почали масштабну DDoS-атаку на сайти провідних телекомунікаційних компаній України. Росіяни вже навіть не намагаються приховати свої дії та викладають повідомлення про атаки в інтернет. Ховатися немає сенсу – весь світ знає, хто весь цей час маскувався за анонімними кіберзловмисниками», – йдеться у дописі.

Зазначається, що, попри часткову недоступність сайтів частини атакованих компаній, їхні мережі працюють без перебоїв. При цьому, у окремих користувачів можливе незначне погіршення якості доступу до інтернету.

«Але в цілому ані на роботу компаній, ані на надання ними послуг своїм споживачам ця DDoS-атака фактично не вплинула. Що ще раз свідчить про ефективні системи кіберзахисту, які вдалося побудувати українським представникам телеком-бізнесу», – наголосили у Держспецзв’язку.

Зауважується, що ймовірною метою кібератаки є використання її для проведення чергової інформаційно-психологічної операції проти жителів України. «Російські злочинці вкотре намагаються позбавити українців доступу до інтернету та до правдивої інформації, посіяти панічні настрої», – йдеться у заяві.

Наразі фахівці вживають усіх заходів для зменшення впливу ворожої DDoS-атаки.