ЗСУ ліквідували 8-10 російських генералів – розвідка США

В Україні з початку широкомасштабної війни Збройні сили Україні ліквідували від восьми до десяти генералів Російської Федерації.

Це є надзвичайно високим показником, заявив глава Розвідувального управління Міноборони (DIA) Сполучених Штатів генерал-лейтенант Скотт Беррієр комітету збройних сил Сенату США, повідомляє CNN.

Він зазначив, що це незвично велика кількість для сучасної армії, яка набагато перевищує кількість американських генералів, що загинули за 20 років конфлікту в Афганістані.

Деякі офіційні особи США пояснюють цю нетипово високу цифру частково розвідувальною підтримкою Сполученими Штатами, тоді як інші вважають, що це пов’язано з тим, що російські генерали змушені діяти в зоні конфлікту, щоби мотивувати свої війська, зазначає телеканал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Угруповання “Схід” за добу ліквідувало 260 окупантів

Також є припущення, що російські генерали змушені діяти досить близько до лінії фронту, де шанси бути ліквідованим Силами спротиву України значно вищі.

Беррієр резюмував, що Україна має краще підготованих бійців, ніж РФ.

“Я думаю, що українці мають рацію в тому, що стосується мужності і тому, як вони захищають свою націю. Я не впевнений, що російські солдати з віддалених російських військових округів справді це розуміють”, сказав глава розвідки.

Росія змінює свою пропаганду під впливом невдач у повномасштабній війні в Україні. Маючи чисельні переваги в живій силі та техніці, армія країни-окупанта зазнає від захисників України катастрофічних втрат і поразок.