“Страшно” – російська спортсменка засудила парад і ядерні погрози

Дворазова чемпіонка світу з волейболу росіянка Катерина Гамова закликала владу своєї країни припинити погрожувати світу ядерною зброєю.

Відповідним дописом Гамова поділилася на своїй сторінці в Іnstagram, де різко засудила можливі наміри РФ вдатися до використання ядерної зброї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ексгімнаст збірної агітує за “русский мир” і називає українців “нелюдами”

“Останнім часом дедалі частіше чую погрози про ядерну атаку… Альо! Зупиніться! Хто ви, щоб вирішувати, жити нам чи ні, навіть не запитуючи про це нас?!”, – обурилася вона.

Гамова повідомила, що була присутня на репетиції параду до дня перемоги. Волейболістка також зазначила, що над її будинком пролітали військово-повітряні сили РФ, і звук, що видавався ними, викликав у неї лише страх.

“Була репетиція параду, над нашим будинком летіли літаки-вертольоти. Минулі рази я з радістю бігла дивитись на цей повітряний флот, а сьогодні зовсім інакше я сприймаю ці звуки. Страшно”, – написала колишня волейболістка.

Вона додала, що із жахом боїться навіть подумати, якщо такі прольоти над її будинком можуть супроводжуватися бомбардуванням.

За словами колишньої волейболістки, після цього вона інакше почала дивитися на музеї військової техніки, і не горить бажанням показувати подібне маленькому синові.

“Я вірю, що світ прекрасний і дружній, і в цьому я переконувалася не раз, подорожуючи багатьма країнами. Це я розповідатиму і показуватиму моєму сину”, – наголосила вона.

Катерина Гамова – російська волейболістка, є дворазовою срібною призеркою Олімпійських ігор, дворазовою чемпіонкою світу та Європи.

2016 року завершила спортивну кар’єру.

Гамова – одна з небагатьох російських спортсменів, хто засуджує війну РФ проти України.