В Україні деокупували 1003 населені пункти – ОП

Станом на 10 травня українські сили оборони від початку повномасштабного вторгнення Росії деокупували 1003 населені пункти.

У 70% із них відновила роботу місцева влада, повідомив заступник голови Офіса президента Кирило Тимошенко на брифінгу.

“Триває відновлення інфраструктури на звільнених від окупантів територій. На деокупованих територіях розгорнули роботу гуманітарних штабів обласних військових адміністрацій і ДСНС”, сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Привітали з днем побєдобєсія” – ЗСУ розмолотили ворожий вертоліт над Харковом

Поліція відновила роботу майже у 600 деокупованих населених пунктах. Розмінування провели у 224. Автомобільне сполучення відновлене на 70%, залізничне на 42%, за даними Тимошенка.

Також він розповів, що газове забезпечення відновили у 650 населених пунктах, електроенергію у 83% звільнених містах і селах, водопостачання та водовідведення у 60%, роботу АЗС у 49%, послуги мобільного звʼязку та інтернету у 720 населених пунктах.

Банки, за його словами, працюють у 300, а Укрпошта відновила надання послуг у майже у 800 деокупованих населених пунктах.

Українські захисники працюють над підготовкою військового плану деблокади знищеного Маріуполя на Донеччині. Ця робота триває з найвищим керівництвом Збройних сил України, повідомив екскомандир полку “Азов” Максим Жорін.

Маріуполь перебуває в блокаді з 1 березня. Захисники перебувають на Азовсталі. Серед них є поранені та загиблі.