Білорусь оголосила другий етап «раптової» перевірки боєготовності військ

Білоруське військове керівництво розпочало другий етап «раптової» перевірки боєготовності військ.

Про це заявив міністр оборони Білорусі Віктор Хрєнін, повідомляє державна інформагенція БелТА.


Віктор Хрєнін
міністр оборони Республіки Білорусь

«Усе це сплановано як адекватна реакція на навчання, які з 1 травня відбуваються на території країн НАТО під назвою «Захисник Європи». Ми бачимо кожен їхній рух, бачимо, які батальйонні тактичні групи задіяні, на яких полігонах, які питання вони збираються відпрацьовувати. Розуміючи певні загрози, які можуть походити від них, ми адекватно реагуємо, на ці напрямки висуваємо відповідні війська»

Водночас, білоруський диктатор аляксандр лукашенко пояснив, що цю «раптову» перевірку здійснюють для того, аби підготувати війська до «несподіваного» висування у разі початку війни. На думку диктатора, білоруська армія працює «непогано» і реформа мобільності військових підрозділів, яку розпочали 10 років тому, дала плоди.

За даними військових Білорусі, поблизу кордонів їхньої країни, насамперед у Польщі, країни НАТО розмістили угруповання чисельністю близько 40 тисяч солдатів, які начебто загрожують безпеці й незалежності Білорусі.

Нагадаємо, днями лукашенко заявив, що «спецоперація» в Україні «йде не за планом» і «затягнулася».

Також диктатор вважає неприпустимим застосування ядерної зброї «поряд із білоруссю» та сподівається, що путін не хоче війни з НАТО.

Екс-співробітник СБУ Іван Ступак зазначив, що лукашенко, судячи з його останніх заяв, намагається уникнути участі своїх військ у війні проти України.