Україна змінює бачення перемоги над РФ та домагатиметься звільнення усіх територій 

Україна змінює бачення своєї перемоги у війні з росією, заявив глава МЗС України Дмитро Кулеба. Якщо раніше Київ вважав перемогою відведення військ агресора на позиції до 24 лютого 2022 року, то зараз ми домагатимемось повного звільнення усіх окупованих територій. 

Про це міністр закордонних справ України повідомив в інтерв’ю Financial Times.

 У перші місяці війни перемога для нас виглядала як відведення російських військ на позиції, які вони займали до 24 лютого, і оплата завданих збитків. Зараз, якщо ми будемо досить сильні на військовому фронті і виграємо битву за Донбас, що буде мати вирішальне значення для подальшої динаміки війни, то перемогою для нас буде звільнення інших наших територій

— Дмитро Кулеба
глава МЗС України

Лише військова поразка Росії дозволить розблокувати чорноморські порти і відновити експорт. А якщо Київ отримає ще більшу військову підтримку, то зможе витіснити окупантів з Херсонської області, а також розгромити Чорноморський флот РФ, наголосив Кулеба. 

Глава української дипломатії визнав, що ціна за таку перемогу може бути занадто кровопролитною і врешті-решт доведеться йти на переговори про врегулювання. Але до цього моменту Україна хоче підійти з найсильнішими картами.