У вівторок у Палаті представників США пройде голосування за допомогу Україні на $40 млрд

Лідер більшості Палати представників Конгресу США Стені Хойєр заявив, що у вівторок пройде голосування за надання Україні $40 млрд. додаткової допомоги. Про це повідомляє видання CNN.

У понеділок президент Джо Байден закликав Конгрес «негайно» ухвалити законопроект про допомогу Україні, вперше попередивши, що існуюча допомога закінчиться “приблизно через десять днів”.

Спочатку Байден просив 33 мільярди доларів, але Конгрес запропонував ще мільярди на продовольчу допомогу та військове обладнання.

Крім того, до Палати представників звернулися держсекретар Ентоні Блінкен та міністр оборони Ллойд Остін. Вони закликали до 19 травня виділити додаткові асигнування для України, щоби продовжити допомагати країні.

«Ми вдячні за потужну підтримку, надану Конгресом, але майже всі 3,5 мільярда доларів США, надані Конгресом цього року, було вичерпано, оскільки ми збільшили допомогу в безпеці України, яку вони використали з великим ефектом», – йдеться у листі.

«До цієї дати нам знадобляться додаткові асигнування, включно з дозволами на додаткові вилучення коштів, якщо ми хочемо продовжувати нашу допомогу в безпеці в нинішньому темпі», – написали вони.