У Польщі розповіли, скільки українських біженців знайшли роботу

Зі 400 тисяч українців працездатного віку, які зареєстровані в польській базі даних PESEL (ідентифікаційний номер), понад 100 тисяч, тобто кожна четверта особа, вже легально працюють в Польщі.

Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ та адміністрації Польщі, уповноважений уряду у справах біженців з України Павел Шефернакер, пише Польське радіо.

На його думку, необхідно розробити системне рішення, щоб люди, які втекли з України до Польщі, могли адаптуватися і стати самостійними у новій країні.

«Наприклад, у Польщі легально працює понад 100 тисяч людей з тих, які приїхали до Польщі, а в базі даних PESEL є понад 400 тисяч осіб працездатного віку, тобто кожен четвертий біженець працездатного віку почав працювати. Це явище світового значення, коли йдеться про біженців. Такого не було ніде»

— Павел Шефернакер
заступник міністра внутрішніх справ та адміністрації Польщі

Шефернакер зазначив, що біженці з України намагаються самостійно орендувати житло. При цьому в різних типах центрів державних компаній, уряду та місцевого самоврядування ще є резерв на кілька десятків тисяч місць, де можна розмістити цих людей.