Дворніков у Сирії пиячив – Грозєв розповів про наслідки

Російський генерал Олександр Дворніков, який керує окупаційними військами в Україні, можливо, недостатньо компетентний, оскільки через його помилки російські військові в Сирії часто розпочинали “дружній вогонь” у своїх.

Про це розповів керівник групи журналістів-розслідувачів Bellingcat Христо Грозєв в інтерв’ю, передає “Україна 24”.

“Те, що привезли “сирійського м’ясника” (Дворнікова. – Gazeta.ua), непоганий знак для України, тому що реально його компетентність під великим питанням”, – сказав Грозєв.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Листування генералів РФ зламали. Високопосадовці саботують війну – Грозєв

За його словами, журналісти прочитали доповіді кількох військовослужбовців, які воювали в Сирії під керівництвом Дворнікова.

“Люди скаржилися, що він не зміг реально виконати координаційну роботу та що був часто “дружній вогонь” через те, що він випивав і потім забував інформувати одну групу про те, що інша група завтра приїжджає”, – розповів Грозєв.

Президент Росії Володимир Путін призначив нового генерала, який керує війною в Україні, бо змінили плани після провалу наступу на Київ. Очолив Олександр Дворніков, командувач Південним військовим округом РФ. Він керував звірствами в Сирії.

На думку військового експерта Віктора Ягуна, від цього призначення Україні нічого не варто очкувати: “У росіян немає бойових генералів. Є м’ясники. Це люди, які за все своє життя не мали бойового досвіду, лише каральний”.