ЗСУ роблять надзусилля: Подоляк про деблокаду Маріуполя

Збройні сили України роблять надзусилля, щоб можливість військової деблокади Маріуполя стала можлива.

Якби була бодай одна можливість провести деблокаду військовим шляхом вона була б використана керівництвом ЗСУ, розповів радник голови Офісу президента Михайло Подоляк, передає “УП”.

“Що стосується питання військової деблокади Маріуполя це виключна компетенція ЗСУ. Вони сьогодні роблять надзусилля, аби ця можливість з’явилася у видимій перспективі. Але питання військових заходів та планів точно не є предметом суспільного обговорення”, наголосив Подоляк.

Він підкреслив, що влада робить все можливе для порятунку українських військових із Азовсталі й порадив українцям звертатися щодо цього питання не до влади, а до світових лідерів і суспільств західних країн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У нас є чотири варіанти: офіцер розвідки “Азова” розповів про план дій

“Захисники Азовсталі хлопці з “Азову”, поліції, прикордонної служби, військові стали живим символом України. Ми робимо все, аби їх врятувати. На мій погляд, енергія суспільства сьогодні має бути скерована не на звернення до військово-політичного керівництва всередині країни, бо ми максимально зосередженні на пошуку рішень, а на суспільства західних країн, світових лідерів та міжнародних організацій.

Аби вони також тисли на російську сторону. Особливо ті з них, хто роками мав з ними прекрасні бізнесові та лобістські стосунки. Ставайте поряд з нами. Ставайте посередниками. Доводьте росіянам, що репутація, гуманізм мають значення”, додав він.

Сьогодні, 8 травня, заступник командира полку “Азов” капітан Святослав Паламар (“Калина”) та офіцер управління розвідки Ілля Самойленко вийшли в прямий ефір з Азовсталі.

Вони розповіли, що деякі політики під час переговорів заявляли, нібито вони “не тим займаються”. Паламар наголосив, що у деяких політиків немає такту, але є цинізм.