Путін створив 66 таборів у віддалених районах для депортованих українців

У Росії виявили 66 таборів для примусово депортованих українців.

Табори знаходяться в колишніх радянських санаторіях та інших об’єктах в таких регіонах, як Сибір, Кавказ, Північний Полярний круг і Далекий Схід. Про це йдеться у розслідуванні британського видання iNews.

Журналісти видання провели аналіз новин з російськими картографічними сайтами, відомі в Росії як пункти тимчасового розміщення. Вони включають десятки санаторіїв і колишніх дитячих таборів і як мінімум один центр “патріотичного виховання” і навіть колишнє звалище хімічної зброї.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія готувала масову депортацію українців із початку року Денісова

Табори для депортованих українців простягаються через степи й 11 часових поясів над Уральськими горами від Бєлгорода на заході до віддаленого півострова Камчатка на краю Тихого океану і Владивостока в кінці Транссибірської магістралі.

Згідно з розслідуванням, в 38 таборах перебувають 6250 осіб, у тому числі 621 дитина.

У середньому в кожному з таборів проживає 162 людини. Точно журналісти дізналися про існування таборів у таких регіонах:

– півострів Камчатка – 10 осіб в гуртожитку Камчатського індустріального технікуму в Єлізово;

– місто Находка, Приморський край, – 300 осіб, включаючи 86 дітей. Це був третій поїзд з українцями, який прибув за кілька днів. Місцеві ЗМІ писали, що в чотирьох сусідніх містах відкриваються 14 таборів, що вміщають до 1350 осіб;

– Сахалін – 20 осіб;

– біля міста Ульяновськ – патріотичний освітній центр “Авангард” (кількість українців невідома);

– селище Леонідівка біля Пензи (там знаходиться колишнє звалище хімічної зброї) – 600 осіб;

– Мурманська область – 20 таборів для українців, включаючи готель “Північне сяйво” в місті Нікель і санаторій “Лапландія” в Мурмашах (кількість депортованих невідома);

– Бєлгород (кількість депортованих невідома);

– Уфа – як мінімум один табір у місцевому університетському гуртожитку (кількість депортованих невідома);

– Ленінградська область – 530 осіб у таборі-інтернаті “Царицине озеро”.

Російські окупанти депортували до РФ вже мільйон українців, серед них – 182 тис. дітей. Про це сказала омбудсмен Людмила Денісова.

У фільтраційних таборах на території РФ українців опитують, як вони ставляться до “російської місії” в Україні. Президент країни-агресора Володимир Путін використовує вивезених в Росію українців у пропагандистських цілях. Заявляючи, що ці люди нібито змушені були тікати з України, і він їх мав “захистити”.