На підтримку сімей із Маріуполя організація Save the Children виділить 72 млн грн

Міжнародна організація Save the Children відправить 72 млн грн на підтримку маріупольських родин через центри “Я – Маріуполь”.

Кошти спрямують на придбання продуктових і гігієнічних наборів, а також організаційну підтримку. 7 травня підписали відповідну угоду, зазначає Маріупольська міськрада в Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд виділив 359 млн грн для потреб ЗСУ

Мер Маріуполя Вадим Бойченко наголосив, що в тих містах, куди переїхало найбільше маріупольців, планують розширення мережі центрів “Я – Маріуполь”.

Виконавчий директор Save The Children Девід Райт зазначив, що “місто – це більше, ніж будівлі, це насамперед люди”. Поки вони живуть і працюють, місто теж живе.

Центри підтримки маріупольців вже працюють у Запоріжжі та в Дніпрі. Тут надають гуманітарну, інформаційну, медичну й психологічну допомогу, консультують із широкого кола питань.

Маріуполь перебуває в блокаді з 1 березня. Цивільні люди й захисники переховувалися на Азовсталі. У підземеллях заводу, за різними оцінками, залишалися від 1500 до 2000 цивільних.

Під час евакуації цивільних громадян з Азовсталі 6 травня від російських обстрілів загинули троє українських захисників, ще шестеро поранені.

Усіх жінок, дітей і літніх людей Азовсталі в Маріполі евакуювали 7 травня. Тепер там залишилися тільки українські захисники.