Італія заарештувала розкішну суперяхту “Шехерезада”, яку пов’язували з Путіним

В італійському місті Марина-ді-Каррара через санкції заарештували суперяхту Шехерезада (Scheherazade), яку пов’язували з президентом Володимиром Путіним.

Її вартість SuperYachtFan раніше оцінював в 700 млн доларів. У Міністерстві економіки і фінансів Італії не називають, кому належить яхта, і згадують тільки “значні зв’язки номінального власника судна з видними представниками уряду Росії та іншими учасниками санкційного списку”.

Влада Італії почала розслідування, щоб встановити власника, що знаходилася на ремонті в порту з вересня 2021 року, після російського вторгнення в Україну.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Фіджі конфіскували суперяхту “путінського гаманця” Керімова

Представники фінансової поліції Італії говорили, що не змогли б зупинити яхту до закінчення розслідування, якби вона вирішила покинути порт.

На яхті є все, що можна уявити: два вертолітних майданчики, басейн, spa-комплекс, салон краси, величезні вітальні й царські каюти.

На нижній палубі містяться технічні приміщення, кухня, їдальня, приміщення для нарад, зона для відпочинку екіпажу. Центральний вхід розташований на головній палубі. На ній є шість гостьових кают, парадна їдальня і spa-салон. Там є масажні кабінети, басейн, сауни.

На верхній палубі розташована величезна вітальня, їдальня, дві каюти для vip-персон.