Зеленський закликав українців не ігнорувати сигнали повітряної тривоги

Російські війська продовжили обстріли нашої території, зокрема ракетні й авіаційні удари.

“Прошу всіх наших громадян і особливо цими днями не ігнорувати сигнали повітряної тривоги. Будь ласка, це ваше життя, життя ваших дітей. А також чітко дотримуватися розпоряджень щодо громадського порядку та комендантської години, які є в містах і громадах. Обовʼязково дотримуйтеся, будь ласка, заборони на відвідування лісів у тій місцевості, яка була окупована. Там зберігається велика загроза від мін і розтяжок, які залишилися після російських військових”, звернувся до українців президент Володимир Зеленський, повідомляє Gazeta.ua.

“Сьогодні був насичений день, який почався й завершився нагородженням наших героїв, наших захисників, наших захисниць. З нагоди Дня піхоти, професійного свята воїнів України, які є фундаментом армії, зранку зустрівся з нашими військовими. Подякував за службу. Вручив нагороди, зокрема нашу нову бойову відзнаку”, сказав він..

В нашій країні за час незалежності не було саме бойових відзнак. Першим, кому президент вирішив вручити Хрест бойових заслуг., став генерал Валерій Залужний, Головнокомандувач Збройних Сил України. За відвагу, за мудрість, за організацію ефективної відсічі російському вторгненню.

Заснована й спеціальна відзнака “За мужність та відвагу” для бойових підрозділів, які проявили надзвичайну хоробрість і результативність у боях за Україну. Її отримали сім бригад. Вручив і ордени “Золота Зірка” нашим захисникам, які отримали звання Героя України. А також рідним тих наших героїв, яким це звання присвоєно посмертно.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: “Навіть до звірів так не ставляться” Зеленський про дії Росії у Маріуполі

Україна продовжує евакуаційну місію з Маріуполя, саме з Азовсталі, за посередництва ООН і Міжнародного комітету Червоного Хреста. Порятунок для понад 40 цивільних людей жінок і дітей. Працюють також над дипломатичними варіантами для порятунку наших військових, які залишаються ще на “Азовсталі”. Залучені впливові посередники. Впливові держави.

Зеленський провів у Києві зустріч з міністрами закордонних справ трьох балтійських держав.

Відзначив нагородами 203 військовослужбовців Збройних Сил України та 16 військовослужбовців Головного управління розвідки.

Зеленський у зверненні до парламенту Ісландії запросив місцеві компанії взяти участь у відбудові України, зокрема в енергетичній модернізації нашої держави.