Лякають “СБУшними репресіями”: росіяни поширюють нові фейки в Запорізькій області

У Запорізькій області російські загарбники лякають мешканців “СБУшними репресіями”.

Відповідну брехню вони поширюють у своїх Telegram-каналах. Про це повідомили у Запорізькій обласній військовій адміністрації.

“Росіяни поширюють фейк, що нібито всі, хто виїжджатиме з тимчасово окупованих територій області у Запоріжжя, зазнаватимуть у місті “СБУшних репресій”, – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Горлівку звезли трупи окупантів із Запорізького напрямку

За даними ОВА, як доказ окупанти наводять слова виконувача обов’язків голови міської ради Анатолія Куртєва про те, що до Запоріжжя їде багато переселенців із Донбасу, тому поліція проводить “перевірочні та фільтраційні заходи”.

Також загарбники закликають мешканців регіону виїжджати на територію РФ, стверджуючи, що влада там не влаштовує жодних фільтраційних заходів біженцям.

У Запорізькій ОВА наголошують, що правда ж є зовсім інакшою.

“Так, українські поліцейські перевіряють документи тих, хто виїхав із непідконтрольної Україні території, аби не пропустити у мирне Запоріжжя російських диверсантів. Але навряд можна назвати перевірку документів фільтраційними заходами”, – зазначають у повідомленні.

Водночас у обласній військовій адміністрації звернули увагу на існування російських фільтраційних таборів та допити, які загарбники влаштовують цивільним жителям окупованих територій.

Повідомляється, що відомий у Запоріжжі колаборант Володимир Рогов у своєму Telegram-каналі звинуватив міську владу Запоріжжя у знищенні пам’яті про Другу світову війну.

Він заявив, що вчора нібито було демонтовано радянський літак на бульварі Шевченка. За словами колаборанта, його начебто продали якомусь колекціонеру.

У Запорізькій обладміністрації пояснили, що літак на місці, лише на самому постаменті прибрали деякі елементи, які підпадають під заборону Закону України про декомунізацію.

На тимчасово окупованих територіях Запорізької області в містах та селах “активно продовжує розвиватися” рух опору російським загарбникам. Про це повідомила пресслужба обласної військової адміністрації.

Російські окупанти зірвали евакуацію мешканців міст Токмак і Василівка в Запорізькій області. Про це 3 травня повідомила віцепрем’єрка Ірина Верещук.