Окупанти хочуть приєднати захоплені українські території до РФ – розвідка

Російські окупанти планують приєднати тимчасово захоплені території України до РФ.

Зокрема, хочуть включити захоплені на півдні населені пункти до складу тимчасово окупованого Криму, щоб потім інтегрувати їх до економічного простору Росії. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

“Про розробку відповідного плану з терміном щонайменше до 2030 року було оголошено 1 травня радником “глави” Криму з інформаційної політики Олегом Крючковим”, – йдеться у повідомленні.

Окупаційний режим намагається переконати місцевих мешканців у тому, що вони встановили остаточний контроль. Зокрема, 1 травня новопризначений “голова міськради” Генічеська Андрій Клочко організував урочисте підняття російського прапора. Однак люди проігнорували це “свято”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія намагається відрізати Україну від Чорного та Азовського морів – Міноборони

Також приватні агентства Ростовської області отримали замовлення на виготовлення штампів та печаток для окупаційних адміністрацій Маріуполя. Нові “атрибути” мають отримати заклади освіти, лікарні, поліція, РАЦСи та адміністративні установи. Водночас відомо, що вони були вщент зруйновані терористами.

“На замовлених штампах і печатках міститься напис: “Россия, республика Донбасс, Мариуполь, военно-гражданская администрация”, – додали у розвідці.

У місті росіяни шукають і знищують тіла вбитих мешканців. Там із 15 квітня працюють три мобільних крематорії.

Також подібні штампи та печатки в червні виготовлятимуть для тимчасово захопленого Херсона.

Серед військових армії окупанта розповсюджується інформація, що встановлено термін проведення “спеціальної воєнної операції” до вересня 2022 року.

Росія відключила тимчасово захоплену Херсонську область від українського інтернету. Окупанти перенаправили інтернет-трафік регіону через російську комунікаційну інфраструктуру.