Битва за Донбас: ЗСУ посилюють позиції на загрозливих напрямках

Посилення угруповання українських військ на загрозливих напрямках триває щодня.

Ситуація складна, але контролюється Збройними силами України. Про це повідомив командувач сил оборони генерал-лейтенант Сергій Наєв під час робочої поїздки у підрозділи, що боронять позиції на території Луганської та Донецької областей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни обстріляли Харківщину з артилерії та РСЗВ – загинула людина

“Обстановка на території, де ведуться бойові дії, є складною. Зокрема, на Ізюмському напрямку, в Луганській та Донецькій областях, а також в районі Великої Новосілки противник щодня намагається штурмувати оборонні позиції батальйонними тактичними групами. Свій наступ ворог підтримує авіаційними та ракетними ударами, вогнем РСЗВ, артилерійським вогнем усіх калібрів та мінометами”, – розповів Наєв.

Він також наголосив, що відповідна робота щодо посилення кожного угруповання на загрозливих напрямках триває щодня. Ситуація є складною, але контролюється Збройними силами України. Наєв відзначив героїзм та професіоналізм українських воїнів, нагадавши, що їх служба дуже важка та пов’язана з прямою небезпекою для власного життя і здоров’я.

“Я впевнений у кожному від солдата до генерала, які на своєму місці виконують завдання щодо стримування ворожої агресії”, наголосив командувач.

Упродовж 2 травня окупанти 25 разів відкривали вогонь по житлових масивах Луганщини. Сіверськодонецьк за добу витримав вісім артилерійських обстрілів росіян.