Росіяни обстріляли Харківщину з артилерії та РСЗВ – загинула людина

Російські окупанти продовжують обстрілювати цивільні об’єкти в Харківській області, внаслідок чого загинула людина.

Через ранкові обстріли виникла пожежа на одному з підприємств. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов у Telegram.

“За минулу добу російські окупаційні війська завдали по Харкову два удари із реактивних систем залпового вогню та здійснили один артилерійський обстріл. Від вогню постраждали цивільні об’єкти на Північній Салтівці”, – написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ відкинули російських терористів від Харкова – журналіст

Ранкові обстріли спричинили пожежу на фабриці, яка в період воєнного стану не працювала. Її приміщення зазнали значних руйнувань. Також загинув 46-річний працівник, який під час обстрілів перебував на території.

По області окупанти впродовж доби обстрілювали Золочів, Барвінкове, Дергачі та Чугуїв.

“За добу на Харківщині троє поранених: Харків – дві людини, Чугуївський район – одна. Також медики надають допомогу жителям населених пунктів, звільнених від окупантів”, – зазначив Синєгубов.

Він розповів, що активні бойові дії тривають на Ізюмському напрямку.

За словами Синєгубова, обласний гуманітарний штаб доставляє допомогу до пунктів видачі у Харкові та громад області. За добу передали понад 57 т продуктів харчування.

Він додав, що комунальні служби області продовжують відновлювати критичну інфраструктуру. Зокрема, у Малій Рогані та Черкаській Лозовій відновлюють газопостачання та повернули його вже у 500 домівок.

1 травня у селищі Золочів на Харківщині чоловік загинув у власному будинку від ворожого снаряда. Російські загарбники влучили в його домівку. Про це повідомив керівник Золочівської громади Віктор Коваленко.