У Німеччині повідомили, що питання ембарго на нафту з РФ увійде до шостого пакету санкцій ЄС

Міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок заявила, що Берлін наполягає на введенні нафтового ембарго щодо РФ в рамках шостого пакета санкцій Євросоюзу.

За словами німецького міністра в інтерв’ю телеканалу ARD, Берлін веде кампанію за нафтове ембарго проти РФ.

«Ми також проводимо кампанію всередині ЄС за те, щоб тепер вся Європа відмовилася від нафти відповідно до 6-го пакета санкцій ЄС», – зазначила Бербок.

Чиновник розповіла, що ще кілька тижнів тому було відомо, що негайні енергетичні санкції не могли тривати й місяць. Однак тепер уряд Німеччини підготувався, оскільки має бути в змозі витримувати санкції проти РФ протягом багатьох років.

Глава МЗС Німеччини наголосила, що санкції можуть бути зняті тільки після того, як Росія повністю виведе свої війська з України. За словами Бербок, західні санкції також спрямовані на те, щоб послабити економіку РФ, щоб вона не могла почати нову війну.

«Звичайно, я хочу, щоб Росія ніколи більше не вела агресивну війну, що порушує міжнародне право. Завдяки санкціям ми гарантуємо, що подальші військові дії в інших регіонах тільки російськими силами в найближчі кілька років неможливі», – додала вона.