Російський глянець потрапив у скандал через новину про приїзд Джолі в Україну

Модний глянець Elle Russia оскандалився через необ’єктивну статтю про приїзд американської кінозірки й посла доброї волі ООН у справах біженців Анджеліни Джолі до Львова.

“Анджеліна Джолі з рюкзаком і в тренувальних штанах замовляє каву десь поблизу”, – вказали в заголовку новини на сайті Elle Russia.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні – Анджеліна Джолі, а в російських палатах – Петросян: мережі сколихнув візит голлівудської кінозірки

У матеріалі зазначають, що Джолі “приїхала в Україну в рамках спеціальної місії ООН”. Але, як повідомив офіційний представник ООН Метт Солтмарш, її візит – це особиста ініціатива акторки. Також журналісти російського глянцю зазначили, що Джолі “хотіла зберегти візит у таємниці”.

Користувачі соцмереж, серед яких і українські зірки, присоромили редакцію Elle Russia. Припустили, що журналістам РФ тепер заборонили використовувати слово Україна:

“А що ви соромитеся написати, що саме в Україні, у Львові? Слава Україні”,

“Говоріть правду або мовчіть”,

“Україна це називається. Україна. Усі цивілізовані люди підтримують цю чудову країну. А ви боїтеся це слово написати? Чи ви Чорнобаївку шукаєте?”.

Анджеліна Джолі поспілкувалася та підтримувала українців у Львові й області. Вона вже зустріла переселенців на львівському вокзалі, завітала до вокзальних волонтерів, психологів і лікарів і відвідала одну із львівських кав’ярень.

Згодом кінозірка провідала на Львівщині дітей, які постраждали від ракетного удару російських загарбників по вокзалу в Краматорську.